Menu

Stor guide: Spar penge på julegaverne til Black Friday

Black Friday er en oplagt mulighed for at spare penge på julegaverne. Det gælder for alle. Både for private, men også for virksomheder der gerne vil spare penge på julegaverne til medarbejderne. Her i guiden kommer vi ind på, hvordan du finder de bedste besparelser, samt hvad du som virksomhed skal være opmærksom på, hvis du køber julegaverne på Black Friday.

Forbered julegaveindkøbet i god tid

Har du på forhånd besluttet dig for at købe julegaverne på Black Friday, så kræver det en god forberedelse, hvis du skal have det maksimale ud af dagen. Selvom vi endnu ikke har amerikanske tilstande omkring Black Friday i Danmark endnu, så er der stadig stor rift om at få fat i de gode tilbud.

I god tid skal du sørge for at indhente julegaveønsker fra de personer, du skal give gaver. Mange er på forhånd begyndt at sende ønskesedler ud inden Black Friday. Har du endnu modtaget ønskesedler, er det helt ok at spørge om dem, inden Black Friday. Du skal sikkert også sende en ønskeseddel ud, og så kan du jo spørge om vedkommendes ønsker i samme ombæring. Har du ikke fået en ønskeseddel og ved ikke, hvad du skal give i gave, findes der masser af inspiration til gode gaveidéer på nettet. Alternativt kan du tænke lidt over, hvad personen godt kan lide. Skal du give en julegave til den glade løber, er løbetøj en fin julegaveidé.

Find de gode tilbud på forhånd

Ofte kan du få en god indikation af, hvor du kan få fingrene i de gode tilbud inden Black Friday. Mange virksomheder reklamerer nemlig på forhånd med, hvilke tilbud de kommer til at have på dagen. Det gør de som regel via nyhedsbreve, sociale medier og på hjemmesiden. Sætter du dig ned og skriver ned, hvor du finder de gode tilbud et par dage før selve Black Friday, så er du godt forberedt og ved, hvor du skal købe de forskellige varer. Det kræver lidt forarbejde, men ønsker du at få det optimale ud af Black Friday, så er det fremgangsmåden.

Jo før du starter indkøbet jo bedre

I USA er der lange køer foran diverse storcentre, når Black Friday starter. Det er en tendens, vi ser mere og mere i Danmark. Ikke i samme ekstreme grad, men der er dog kø mange steder op til åbningstid. Køerne skyldes, at der er et begrænset parti af de gode tilbud, og skal man have fat i dem, skal man være hurtigt ude. Det gælder både online såvel som offline. Flere og flere begynder at tage fri på Black Friday – ganske enkelt for at kunne opnå de bedste besparelser. Har du en feriefridag, som du skal bruge, så kan det altså være en fin lejlighed til at få den brugt.

Virksomheder kan også købe julegaverne på Black Friday

Er du en mindre virksomhed med en håndfuld medarbejdere, kan det også være fordelagtigt at købe firmajulegaverne på Black Friday. Årsagen til, at det ikke altid er den bedste idé for større firmaer er, at det ofte ikke vil være muligt at købe ubegrænset ind af alle tilbud. Tit er der kun mulighed for at købe et af hvert produkt, der er sat ned. Har du dog et par medarbejdere, kan det være en rigtig god idé at få købt julegaverne på Black Friday. Særligt hvis du ønsker at gøre gaverne lidt mere personlige.

Når du køber julegaver til dine medarbejdere, er der en række regler, du skal være opmærksom på i forhold til beskatning. Regler bliver løbende justeret men er anno 2018 som følger.

Som firma kan du give dine medarbejdere gaver for 1.100 kroner om året, uden at det skal beskattes. Der er dog særlige regler for julegaver. Overstiger det samlede beløb, som du giver gaver for 1.100 kroner, bliver julegaven ikke beskattet, såfremt den koster max 800 kroner. Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i reglerne. Der kan nemlig være særlige hensyn at tage, hvis medarbejderen for eksempel har fået en jubilæumsgave tidligere på året. Her kan medarbejderen få gaver uden beskatning, hvis værdien af gaven er max 8.000 kroner. Du kan læse alle reglerne på Skats hjemmeside.

Black Friday er altså en fantastisk dag til julegaveindkøb for både mindre virksomheder og private.

Rigtig god tilbudsjagt!

 

 

 

På jagt efter vilde Black Friday tilbud?

Vores oversigt over Black Friday er helt sikkert noget for DIG. Her får du en super simpel oversigt over alle de bedste danske butikker der holder Black Friday!

Gå til oversigten!