Menu

Køb elcykel på tilbud – hvad bør du vide?

Du har ventet på det rigtige tilbud, og du er lige ved at slå til. Men ved du om en elcykel er det rigtige for dig? Ved du nok om elcykler? Her giver vi dig nogle svar, inden du køber en elcykel på tilbud. 

Generelt om elcykler

Ingen kan være i tvivl om  at udbuddet af elcykler er steget kraftigt indenfor de seneste år – og modellerne bliver både lettere og bedre. Om det er prisen eller hensynet til miljøet er svært at sige. Uanset så havde mange nok ikke regnet med den voldsomme udvikling, som elcyklen har gennemgået de seneste år. Det der  jo egentlig bare begyndte med en almindelig cykel monteret med motor og batteri, har nu udviklet sig til komplet tilpassede løsninger, hvor både motor og batteri er integreret og tilpasset stellet.

Europa er længst fremme

Med elcyklen kan man komme betydeligt længere, uden at det af dem årsag koster flere kræfter. Det gør den til et særdeles attraktivt alternativ til bilen. Selv med en kraftig stigning i salget herhjemme, er det dog intet sammenlignet med niveauet i lande som Tyskland og Holland. Hvor det måske tidligere var den ældre generation der købte elcykler, får også  de yngre generationer øjnene op for elcyklen. Flere og flere producenter fremviser forbedrede designløsninger, både hvad angår motor og batteri. Og hvor den traditionelle cykelbranche har haft svært ved at sadle om og satse på udvikling, der er bilbranchen trådt til med nye bud på elcykler, der er retningsgivende for fremtiden. 

Er en elcykel tungere?

Ja det skal man forvente.  Elcyklen vil på grund af deres motor batteri, altid være tungere end almindelige cykler. Man skal forvente 5-10 kg mere vægt. Med udviklingen er cyklerne dog også blevet lettere de seneste år, tilmed har mange modeller fået en smart walk assist feature, hvor motoren kan trække cyklen op til 6 km/t. Du kan sikkert godt forestille dig, at når man skal trække en cykel som ofte vejer over 25 kg, så sætter man stor pris på den funktion. Der udvikles også på  batterisiden, så de bliver både lettere og bedre. Det betyder bl.a. at du kan cykle længere på en opladning. 

Fordelen ved en elcykel

Pas godt på batteriet

Du bør kunne forvente at batteriet holder mellem tre og fem år, det vil dog afhænge af kvaliteten og dit brugsmønster.

Hvad siger loven

På jagt efter vilde Black Friday tilbud?

Vores oversigt over Black Friday er helt sikkert noget for DIG. Her får du en super simpel oversigt over alle de bedste danske butikker der holder Black Friday!

Gå til oversigten!