Menu

Gode råd til sikker nethandel på Black Friday

Black Friday har efterhånden udviklet sig til at blive Danmarks største shoppingdag – både online og offline. Det betyder også, at der er mange net svindlere, der er ude på at lokke forbrugere til at gøre en god handel. De lave priser får forbrugerne til at løbe en større risiko. Her i guiden lærer vi dig, hvordan du handler sikkert på Black Friday.

Undersøg hjemmesiden

Inden du lægger penge i en ny netbutik, som du ikke har erfaringer med, skal du altid undersøge hjemmesiden nærmere. Du bør altid finde frem til følgende oplysninger:

Du vil hurtigt kunne identificere, om en hjemmeside hurtigt har været igennem en Google oversættelse. Har en netbutik det, så bør se på siden med ekstra kritiske øjne. Ofte er det nok til, at du bør holde dig langt fra at lægge dine penge hos denne webshop.

Er hjemmesiden HTTPS?

Du skal altid være opmærksom på, om en hjemmeside er http eller https. Er den https betyder det, at den har et SSL certifikat. Med et SSL certifikat bliver alt data krypteret, og dine betalingsoplysninger ville normalt ikke kunne slippe ud. Kig også efter den grønne hængelås i nogle browsere. Er selve betalingsdelen af en netbutik eller https, så bør du aldrig lægge dine penge i denne webshop.

Hvad siger tidligere kunder om netbutikken?

Er du meget kritisk omkring hjemmesiden, så tjek altid hvad tidligere kunder siger om netbutikken. Her kan det være en god idé at læse anmeldelser på Trustpilot, Facebook eller i Google. Har hjemmesiden ikke så mange anmeldelser, så bør du altid sikre dig, at det ikke er falske anmeldelser. Det kan du se, hvis personen ikke har anmeldt mere end et firma og heller ikke har et profilbillede.

Kig efter e-mærket

Vores sidste råd til en sikker handel er at kigge, om hjemmesiden er medlem af e-mærket. For at kunne være med i e-mærket, bliver der stillet store krav til netbutikken, og derfor kan du som udgangspunkt godt regne med hjemmesiden. Det koster samtidig penge at få e-mærket, og det er ikke alle svindlere, der gider at investere i dette.

Dette var vores guide til, hvordan du handler sikkert på Black Friday. Rådene kan i øvrigt bruges hele året rundt.

På jagt efter vilde Black Friday tilbud?

Vores oversigt over Black Friday er helt sikkert noget for DIG. Her får du en super simpel oversigt over alle de bedste danske butikker der holder Black Friday!

Gå til oversigten!